Telep napja – Klebelsberg-telep 90 éves

Kedves Telepiek!
Méltóképpen emlékeztünk telepünk avatásának 90. éves évfordulóján. Az időjárás átrendezte a helyszínt, az udvar helyett az egyetlen nagytermünk zsúfolásig telt. A telep megalapítását segítő névadó Klebelsberg Kuno emléktáblája koszorúzást követően kezdődhetett a helytörténeti vetélkedő öt csapattal. Majd az ünnepi műsor: Altorjay Tamás operaénekes, Múltidéző könyv bemutatója / részletet Nagy Czirok Emőke és Nacsa Péter olvasott /,a verseny eredmény hirdetése / az Őslakosok csapat nyerte /. A Telepért érmet közösségi munkáért dr. Baricz Zsoltné Tihanyi Magdolna és a Várkonyi család kapta.
Az udvaron a helyi galambászok feleresztéssel bemutatkoztak / Birkás Géza, Nacsa János, Smányi János/. Következett a Szeged Classic Trió koncertje, majd kötetlen beszélgetés a múltról egymás között állófogadás mellett. A Hansági Ferenc Szakképző Iskola diákjai készítették a finom hidegtálakat és ők segítettek a felszolgálásban Antal Csaba irányításával. Szép értékes nap van mögöttünk, jó lesz erről is emlékezni. Köszönöm a rendezvény támogatóinak a segítséget: Szeged Város Önkormányzata, Szeged-Csanád Egyházmegyei Püspökség, Szegedi Dóm Látogatóközpont, Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, Móra Ferenc Múzeum, Libri könyvesbolt, Tóth Imre és felesége Jolika, Bencsik Bolt, Korcsmárosné Magdika virágüzlet, Gáspár család, a Nyugdíjas klub és a telepi asszonyoknak a pogácsákat. Az Összefogás Háza vezetői köszönik a sok segítséget a háttérmunkát, hogy a 90. évforduló helyszíne méltó legyen az alkalomhoz: Szabó házaspárnak az előkert rendbetételét, a Jógacsoport tagjainak a takarítást, Kismárton Zsoltnak az udvar és utca rendbetételét, Jankóné Zsókának a díszítést , Szabó Tamásnak a helyszín rendezést, Papes Fanninak a rengeteg szervező munkát és az egyesület tagjainak a segítséget a sok – sok háttérmunkához, mely elengedhetetlen a jó rendezvényhez.
A Szeged Klebelsberg-telep avatásának 90. évfordulója ünnepsége méltóképpen a hagyományos szentmisével zárult, melyen Zatykó László atya celebrált, segítőik és vendégeink voltak a Alsóvárosi Ferences Templom énekkara és vezetőjük, Surinás István kántor-karnagy. Köszönjük a telep lakosainak nevében.