Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület

Bemutatkozás

1999. január 21-én az iskola faházában újjáalakult a Szeged Klebelsberg-telepi Polgári Kör, melynek szervezésébe a fiatalabb (az 1980-as évek végén a telepre költöző) korosztály is bekapcsolódott. A hagyományok ápolásán túl a jelenkori feladatok és kihívások megoldása is az alapvető célkitűzések közé került. A politikamentesen működő civil egyesület Klebelsberg-telep fejlesztését tekinti legfőbb céljának.

Meghatározó hagyományként tekintünk az 1929. december 8-án megalakult a gróf Klebelsberg Kuno-telepi Polgári Kör tevékenységére, amelynek szervezésében jelentős részt vállalt a telepi iskola igazgató-tanítója, Wéber József és a vezető óvónő, Lapping Rózsa.

Az egyesület alapszabálya:

Klebelsberg-telepi polgári kör egyesület alapszabálya

Támogasd az Összefogás Házában működő Egyesületeket adód 1%-val

Szeged Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület [adószám: 18474581-1-06] – A Polgári Kör legfőbb célja Klebelsberg-telep fejlesztése, a hagyományok és a közösségi élet ápolása. Az ő munkájuknak köszönhető a telepi Majális, a Klebelsberg Kupa, a Telepi Karácsony, ruhabörzék, papírgyűjtések, gyermektáborok, kiállítások, koncertek, lakossági fórumok, megemlékezések, jótékonysági disznótorosok, és sok más telepi program. Ők vezetik a helyi közösségi élet színterét, az Összefogás Házát, és koordinálják a helyi csoportokat.

Harangláb Nyugdíjasklub Egyesület [adószám: 18212969-1-06] – A Nyugdíjasklub immár 15 éve igyekszik megszépíteni, programokkal megtölteni az idősebb telepiek napjait. Segítenek a helyi nyugdíjasoknak, családos és magányos idős embereknek közösséggé kovácsolódni, találkozókon, ünnepségeken és kirándulásokon részt venni. Támogatják a Polgári Kör munkáját a telepi programokon és a gyerektáborokban. Segítik a rászoruló idős embereket. Közösen ápolják a magyar és a telepi hagyományokat.

Adód 1%-ának felajánlása 3 egyszerű lépésből áll:

1) Nyisd meg az online kitölthető Rendelkező Nyilatkozatot, majd töltsd ki az oldalt adataiddal. Ha a Polgári Kört támogatnád, itt tudod kitölteni a nyilatkozatot: http://bit.ly/2YheTRd Ha pedig a Nyugdíjasklubot szeretnéd támogatni, itt töltsd ki a nyilatkozatot: http://bit.ly/2JmXYIF

2) Az oldal alján található gombra kattintva nyomtasd ki a Rendelkező Nyilatkozatot.

3) Juttasd el a Rendelkező Nyilatkozatot az adóhatósághoz 2020. május 20-ig az alábbi módok egyikén:
– postai úton beküldve az adóbevallásod részeként,
– postai úton beküldve az adóbevallásodtól függetlenül, egy lezárt, névvel és adóazonosító jellel ellátott borítékban,
– elektronikusan beküldve az Ügyfélkapun / e-SZJA felületen keresztül
– személyesen leadva a NAV ügyfélszolgálatán
– munkáltatói adómegállapítás esetén munkáltatódnak átadva egy lezárt, névvel és adóazonosító jellel ellátott borítékban.

(További NAV információ a felajánlás menetéről: https://nav.gov.hu/print/nav/szja_b/1_1_szazalek/Hogyan_rendelkezhet_a20200106.html)

NE FELEJTSD EL MEGOSZTANI A BEJEGYZÉST!

Amennyiben más módon is támogatnád tevékenységeinket, kérjük lépj velünk kapcsolatba: https://klebelsberg-egyesulet.hu/elerhetoseg/

Köszönjük szépen!