Költészet napja – Hunyadi Mátyás emlékév

2018. április 11-én, a Költészet napján, a Hunyadi Mátyás emlékévre való tekintettel 15 órára gyermekeknek szóló Mátyás király vers- és mesemondó versenyt hirdetett a Szeged Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület. A versenyzők fél 3 körül kezdtek gyülekezni az Összefogás Házában. A 7 nevező három, korosztályuknak megfelelő kategóriában indulhatott.
A verseny szervezője, Gáspár Ferencné Hegyi Zsuzsanna rövid ismertetést tartott a gyerekeknek Hunyadi Mátyás életérő, majd Bene Ilonától és Rózsa Lászlónétól, a Harangláb Nyugdíjas Klub tagjaitól hallhattunk verseket. A verseny a legkisebbek kategóriájával kezdődött, s így haladtunk korcsoportok szerint a nagyobbakig. Amíg a bírák visszavonultak értékelni, a vendégek süteménnyel és pogácsával csillapíthatták izgalmukat. A résztvevő gyerekek kitettek magukért, a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, így megosztott helyezések is kiosztásra kerültek.
A legeredményesebb mesélők a következők voltak:
Sándor Zsófia
Vőneki Anita
Borsos Blanka
Kismárton Barnabás
Gárdián Flóra
Vetró Ágnes
Kopasz Dorina
Gratulálunk!
Mindenkinek köszönjük a részvételt, a gyerekeknek a lelkes felkészülést, a nyugdíjasoknak a szép verseket és persze a szervezők munkáját. Reméljük jövőre, egy újabb évforduló apropóján ismét rendezhetünk hasonló versenyt.