Húsvétoló, a gyerekek kedvence

Április 14-én, a tavaszi szünet első napján játékos Húsvétolóra hívtuk a gyerekeket. 13:00 órától az Összefogás Háza udvarán egy vasúti kvíz kitöltésével indult a délután, majd 14:00 órától a Vasúttörténeti Alapítvány segítségével hagyományteremtő céllal, kimagasló érdeklődés mellett
zajlott le a az I. Klebelsberg-telepi hajtányverseny. A MÁV állományában korábban pályafenntartási célból rendszeresített, mára leselejtezett három kerekű tűzpiros hajtányt a Vasúttörténeti Alapítvány és annak lelkes kuratóriumi titkára, Nagy József bocsátotta rendelkezésünkre.

Az érdeklődők felnőtt és gyermek kategóriában nevezhettek, a versenyre a téli kikötő melletti pályaszakaszon került sor. A verseny kitűnő hangulatban zajlott, a kategóriagyőztesek Kismárton Barnabás és Fodor László lettek. Ezúton is köszönjük a hajtányt és a sok támogatást Nagy Józsefnek és a Vasúttörténeti Alapítványnak, valamint a CEREAL Kft.-nek a pálya biztosítását.
A délután a GRIMM-BUSZ színház Az okos nyuszi húsvétkor című zenés előadásával folytatódott. A faház annyira megtelt gyerekekkel és felnőttekkel, hogy szinte csak állóhely maradt a későknek. A délután az elmaradhatatlan tojáskereséssel zárult. A családok a kellemes időben még sokáig beszélgettek egymással, a gyerekek jókedvvel játszottak a ház szép udvarában.