Majális a Hattyason

Két éve vártuk, hogy ismét közösen majálisozzunk az Összefogás Házának udvarán. A pörköltfőző verseny 16 csapata már kora reggel munkához látott, hogy délben majd a finomabbnál finomabb ételekkel kínálhassák meg a zsűri tagjait. Az első zenés program Seresné Hegyi Kitti vezetésével a Dance aerobic bemutatkozása volt, amit a színpadon az óvodások anyák napi műsora követett. Verssel, énekkel és tánccal kedveskedtek a gyerekek az édesanyáknak. Néptáncprodukciójuk nagyon nagy tapsot kapott, köszönjük az óvónénik felkészítő munkáját.

Többkorosztályos kvízjátékkal folytatódott a délelőtti program, a vasút, a Tisza és a teleptörténet változatos kérdésein gondolkozhattak a játszani szeretők. Minden gyerek kipróbálta az ugrálóvárat, az óriáscsúzdát, a kisebbek kedvence a forgó volt, de játékból játékért pecázhattak is. Még a délelőtt folyamán a Ritmus Tánc és Fitnesz Stúdió hip-hop táncosai mutatták be magas színvonalú koreográfiáikat a nagyszámú nézőközönség előtt. Majd Kispéter Julika vezetésével jött a Harangláb Nyugdíjas Klub előadása. A délalföldi karikázót adta elő a nyugdíjasok néptánc csoportja. Gratulálunk a produkcióhoz!

A déli harangszónál már sokan asztalhoz ültek, hogy a finom pörköltekkel csillapítsák éhségüket és szomjúságukat a Hársfa söröző jóvoltából. Aki nem volt barátságban a pörkölttel, hot dog és hamburger közül is választhatott. Közben „Jó ebédhez szólt a nóta”, – az algyői Parlando énekegyüttes tagjai ismert operett nótákat adtak elő „Cintányéros cudar világ” címmel. A faházban délelőtt és délután is hatalmas sikerrel zajlott a kézműves sarok, ahol a gyermekek két óriási asztal közül is választhattak. Lehetett origami tulipánt hajtogatni, vagy kifestő lapokat színezni. A másik asztalnál pedig Fodorné Ábrahám Kriszta és Szabóné Boross Barbara arcfestéssel kedveskedtek a kicsiknek, amire folyamatosan nagy volt az érdeklődés.

A délután fontos eseménye volt a telepünkön felállításra kerülő szobor támogatására rendezett árverés. A licitálást Mádi József sportriporter vezette, kiváló szakmai ismerettel mutatta be a tárgyakhoz köthető sportolók pályafutását. Így az értékes sportrelikviák hamar gazdára találtak. Az árverést a főzőverseny, a horgászverseny és a három témában meghirdetett kvízjátékok eredményhirdetése követte.

Főzőverseny:

marhapörkölt: 1. Liszkai Péter, Baglyos Szilveszter 2. Radics János 3. Kószó Tibor, Fodor László, birkapörkölt: 1. Kismárton János 2. Guba Pál, Varga András 3. Pártos Eszter, Köles Zoltán.

A legjobb kvízjátékosoknak mindhárom kategóriában táblacsoki volt a jutalom. A hagyományos délutáni sörivó verseny győztese Árendás Mihály lett.

A nap zárásaként következtek az élő koncertek. Elsőként a Memphis zenekar mozgatta meg a közönséget. Majd végül egy surfin’ blues-rock banda, a Lucky Starz következett. Eszméletlen hangerővel és energiával jöttek és fergeteges hangulattal zárták a napot. A nap folyamán a hangosítást és a kellemes zenei válogatásokat Gregus Zoltánnak köszönhetjük.

Segítőink voltak: Be Good csapata, Klebelsberg-telepi Polgári Kör minden vezetőségi tagja, Árendás László, Botár Balázs, Fodor László, Gáspárné Zsuzsi, Gregus Zoltán és családja, Kis Sára, Kismárton János, Kismárton Katalin, Leinwéber Ernő, Mádi József, Szabóné Boross Barbara, Szabó Tamás, Takács Péter.

Támogatóink:

• dr. Simon-Fiala Donát önkormányzati képviselő,