Klebelsberg-telep Napja és Iskolai öregdiák találkozó


2019. június 8-án ismét megrendezésre került Klebelsberg-telep napjának ünnepsége, melyet idén a 90 éve megnyitott telepi iskola öregdiák találkozójával egybekötve tartottunk meg. A volt tanulók és tanárok nagy létszámban jelentek meg, közel 200 fő tette tiszteletét a régi iskola udvarán.
A rendezvény műsorra tűzte a Behán testvérek balett bemutatóját és édesanyjuk, Balogh Ildikó hegedűművész is közreműködött. Ezután szokásos módon átadásra került a Klebelsberg-telepért díj, melyet minden évben egy, a közösségért kiemelkedő munkát végző telepi lakos kap meg, idén Kocsmáros Ferencné Magdi lett a díjazott. A már-már hagyománnyá váló Telepi alkotóink című kiállításon pedig a Klebelsberg-telepi kapcsolódással rendelkező művészek munkáiból láthattunk összeállítást. A Telep napjának megünneplését a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar zárta, ezután a tagiskola 90. jubileumi műsora következett. Az emlékező régi diákok és pedagógusok egészen a legelső végzett osztályoktól a bezárás előtti néhány évig felsorakoztak és elmesélték egykori emlékeiket. A Klebelsberg-teremben az állandó kiállítás mellett a majdnem egy évszázad során összegyűjtött rajzok, füzetek, fényképek is helyet kaptak, mindenki megkereshette magát és ismerőseit a régi fotókon és egy-egy képet útravalóul haza is vihettek. Az esemény közös ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult, mindenki bejárhatta az egykori tantermeket volt osztálytársaival.
Remek élmény volt ezt a nagy családnak számító közösséget együtt látni, reméljük a 100 éves évfordulóra is méltóképpen emlékezhetünk majd.
Köszönjük a szervezők és segítők munkáját.