Jótékonysági Disznótoros

Minden várakozást felül múlt az új helyen és új időpontban megtartott ötödik JÓTÉKONYSÁGI DISZNÓTOROS rendezvényünk! Eddig még soha nem volt ennyi résztvevőnk! Összességében mintegy 420 Fő fogyasztotta el a finomabbnál finomabb ételeket! Varga András és segítői Meszes Imre, Csukás Sanyi, Bózso Pista, Borsos Máté Novák Csaba, Varga Oszkár már csütörtökön elkezdte a munkát. A két egyenként 245 Kg-os disznó felpucolva került be az Összefogás Háza hűtőkamrájába. Pénteken a csapat kiegészült Takács Péterrel (Taki) Paragi Istvánnal, Kismárton Zsolttal, Novák Csabával, Temesvári Gáborral és Szabó Tomival. Szinte minden elő lett készítve a szombati rendezvényre. Paszternák Zoli a büfé üzemeltetése mellett a sütemény és kolbász sütését is elvállalta a kemencéjében. Köszönet érte! Természetesen minden jó disznóvágás mögött ott állnak a NŐK! Tehát nálunk is segítettek! Paraginé Katika, Fazekasné Terike, Nacsáné Marika, Terjékné Cili, Somogyiné Erzsike, Gáspárné Zsuzsi, Baksa Ottóné a zöldségek előkészítésében, terítésben, reggeli osztásban, takarításban jeleskedtek. Szombat kora reggel a segítők disznókörömbe töltött pálinkával koccintottak a kilátogató vendégekkel! Kis csapatunk Kormányos Karcsival, Vőneki Józseffel, Vőnekiné Valikával, Vőneki Dezsővel, Vőnekiné Ágikával és Gáspár Ferivel kibővülve készítette a reggelit és a vacsorát. A reggelinél már látszott a jó helyszínválasztás, hiszen több mint 200 fő ült le az asztalokhoz. A kiadós reggeli után csak annyit lehetett hallani a vendégektől „Bőséges és fantasztikusan finom volt”! A reggeli mellé kapott „4 cent étvágygerjesztő” igazi meglepetés volt számukra. Déltől Guba Pali kemencéjében Taki és Pali elkezdte süni a tököt, kolbászt és hurkát. Köszönet Palinak a felajánlásért! Elkezdődött a leves, (Vőneki család) és a pörkölt (Taki) főzése is. Délután hat órára mire a vendégek megérkeztek minden készen volt! Orja leves, vegyes sertés pörkölt, sült hurka, kolbász, savanyúság, sült tök és lekváros táska képezte a menüt. Hat órakor vendégeinket Ujjvári Edit köszöntötte és megköszönte a segítők munkáját. A reggeli és a vacsora adminisztrációjában és az adomány élelmiszerek átvevésében Kaszper Blanka volt segítségünkre, köszönjük! Vendégeink körében a vacsora szintén nagy-nagy sikert aratott! Sokan búcsúztak a következő szavakkal ” Fantasztikus volt minden! Köszönjük! Jövőre veletek ugyan itt!” Gregus Zoliék zenéjére hajnal három óráig mulattak a résztvevők! Vasárnap (csatlakozott hozzánk Somogyiné Gizike ) reggel takarítás! Adományok szétválogatása, húsok, zsír, tepertő csomagolása és minden bele az ajándékcsomagba. És a legfontosabb! Az adományok! Ismét rengeteg tartós élelmiszert kaptunk kedves vendégeinktől! 52 csomagot osztottunk szét ajándékként az itt élő nagy családos, egyedül élő, kis nyugdíjasok számára. Köszönjük Hamar Gabriella, Tóthné Jolika, Szegedi Béla, Koszó Tibor, Cukrászdiszkont Szeged támogatását! Köszönet a Klebelsberg Telepért Alapítványnak, Klebelsberg Telepi Polgári Körnek, Nógrádi Tibor önkormányzati képviselőnek és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatását! Találkozunk 2018 novemberében!

Köszönettel: Varga Oszkár Klebelsberg Telepért Alapítvány kuratóriumának elnöke.