III. Szüreti Mulatság

Kedves Telepiek!
2019. szeptember 28-án 15 órától került sor az immár hagyományos, kétévente megrendezett szüreti mulatságra az Összefogás Házában. A bejáratnál frissen facsart must fogadta a résztvevőket, a gyerekek ki is próbálhatták a préselést. A program kezdeteként Nacsa József borlovag szakmai bemutatót tartott az egyes szőlőfajtákról és borokról, amelyekből mindenki kedve szerint ingyen kóstolhatott, ezúton is köszönjük, a finom borokat és hogy elfogadta meghívásunkat. A vendégek a Gedeon Pincészet és az Újvári pincészet boraiból is válogathattak, de jelen voltak Szabó Zsolt és Kadnár Emil helyi borkészítők is szőlőből és meggyből készült italokkal, továbbá volt sajt és pogácsa is. Ekkor már elkészült a juhászpörkölt, köszönet érte Takács Péternek és Guba Pálnak. Volt ügyességi játék: szalmabála-gurítás, medicinlabda-hajítás, célbadobás, talicskatoló-verseny. A tornát a gyermek kategóriában Borsos Blanka, a felnőtt kategóriában Szabó Zsolt nyerte. Cunci néni előadta Vörösmarty Mihály Fóti Dal c. borkölteményét, a nyugdíjas klub dalárdájának színvonalas műsora vastagon hozzájárult a jó hangulathoz. Kispéter Julikának köszönhetően táncházzal zárult a program. A résztvevők – az ismeretterjesztés jegyében – igen komoly tartalmat képviselő bortotót tölthettek ki, amelyet végül Somogyi László nyert meg.
Köszönjük szépen a segítőknek: Guba Pálnak, Takács Péternek, Majlát Renátának, Vér Viviennek, Tóthné Zsulán Katalinnak, Nacsa Jánosnénak, Terjék Csabánénak, Kismárton Katalinnak és Somogyi Lászlónak.
Külön köszönet Szanka Józsefnek a szalma körbálákért, Guba Pálnak és a Rókusi Iskolának az eszközökért, valamint a szervezőknek: Kismárton Zsoltnak és Papes Fanninak.
Két év múlva ismét szüreti mulatság.